Konsultasjoner: 

 

Foregår kun etter timebestilling, i ordinær kontortid kl. 08:00 – 15:00. Hjemmebesøk foregår kun etter avtale.

 

Betaling skjer i resepsjonen med kort eller kontant.

Du kan også velge å betale med giro. Legekontoret har avtale med Odin Kapital som sender ut giro og administrerer purringer og innkrevning. Ved giro kommer det gebyr på kr 65,-. Spørsmål vedr. faktura rettes til Odin Kapital på telefon: 73 10 16 10

 

 

SMS-BESTILLING

 

Vi foretrekker at dere bestiller time og resepter på faste medisiner (som er registrert her fra før) per sms. Andre henvendelser, eks. medisinske spørsmål, kan ikke besvares på sms. Bruk deres egen telefon når dere bestiller slik at dere er sikre på at timen/resepten kommer til riktig person. 

NB: Byneset legekontor tar IKKE ansvar om SMS systemet svikter og man eventuelt ikke får SMS om påminnelse dagen før konsultasjonen. Pasienten selv må ta ansvar for sine timebestillinger.

 

 

Har du fått frikort?

Vi har direktekontakt med HELFO, registrering skjer automatisk. Vær oppmerksom på at ikke alt dekkes av frikortordningen. For eksempel forbruksmateriell, henvisninger, medisiner og attester etc.

 

 

IKKE MØTT:

Konsultasjoner som ikke blir avbestilt senest dagen før dekkes IKKE  av frikortordningen. Det blir tilsendt faktura + gebyr automatisk. (Dette gjelder også dem som ikke har frikort)

 

NY PASIENT? 

Registreringen skjer først i våre systemer den 1. i påfølgende måned etter bytte er gjort. Det er fint om du ringer oss for din første timebestilling. Fint om journalen er ankommet oss FØR din første time.

 

 

OVERSENDING/INNHENTING AV JOURNAL:

 

Overføring av journal fra tidligere fastlege går IKKE automatisk. Du må SELV ta kontakt med det aktuelle legekontoret og be om å få journalen oversendt til oss.

 

Du må også fylle ut fullmaktskjema som ligger under DOKUMENTER når du skal hente UT journalen fra oss v overflytting til ny lege. Du kan enten fylle det ut elektronisk å sende det pr meil, eller ta det med til oss manuelt.

 

Utskrift av journal: 85,- + fakturagebyr.

 

 

Nytt telefonnummer, adresse eller arbeidsgiver?

Vennligst meld i fra om dette. Husk å melde flytting via Folkeregisteret – systemet vårt vil oppdatere seg månedlig mot Folkeregisteret.

 

Bestilling av resepter:

Du bør bestille dine resepter i GOD tid før du går tom, slik at du er sikker på å få medisinene i tide. Dersom legen er fraværende, f.eks. pga. kurs etc kan det unntaksvis ta lengre tid. Sørg også for å bestille nødvendige resepter i god tid før fellesferien.

 • Vi tilbyr kun elektroniske resepter (e-resept).
 • Resepten er gratis.
 • Det tar vanligvis virkedag fra bestilling til medisinen kan hentes ut.
 • Du kan se dine resepter på mineresepter.no
 • Vennligst oppgi så eksakt som mulig type, styrke og dosering.
 • B-Preparater foreskrives ikke uten legetime! Eksempel Sobril, Paralgin Forte etc.

 

URINPRØVE:

Glasset du bruker må være sterilt. Sterile glass kan du kjøpe hos oss eller på apotek. Husk å merke glasset med navn og fødselsdato. Vi tar kun i mot sterile glass.

 

 

Nedenfor finnes du fremgangsmåten for å ta en korrekt urinprøve (og klamydiaprøve):

 • Benytt helst morgenurin. Det vil si urin som har ligget i blæren i MINST 6 timer.
 • For at urinen ikke skal forurenset, bør kvinner holde kjønnsleppene fra hverandre og menn trekke forhuden tilbake.
 • Midtstråleurin benyttes så fremt det ikke er snakk om klamaydiaprøve (se neste punkt). Det vil si at en samler den urinen som kommer et stykke ut i vannlatingen. Dette er fordi denne urinen er renest.
 • Ved prøve for klamydia skal en ta den FØRSTE urinen som kommer, IKKE midtstråleurin.
 • Urin oppbevares kjølig.

 

 

CELLEPRØVE: 

Du som er mellom 25 og 69 år anbefales å ta en celleprøve hvert 3 år. Du kan lese mer om dine rettigheter og masseundersøkelsen mot livmorhalskreft på www.kreftregisteret.no/livmorhals eller snakke med legen om ditt behov for å ta en celleprøve.

 

ÅPNINGSTIDER :